Informatie

Tarieven per 1 december 2018

Een behandeling duurt in totaal ongeveer 1-1,5 uur.

Vanaf minimaal 3 paarden (maximaal 6) per locatie krijg je 15% korting op je behandeling. Het is dus voordelig om samen af te spreken. De reiskosten worden dan verdeeld.

Behandeling paard €100,-
Behandeling bij 3 – 6 paarden op één locatie €85,-
Behandeling elke 6 maanden €85,- (indien nieuwe klant eerste keer €100,-)
Reiskosten Binnen een straal van 5 km vanaf 2805KP Gouda: Geen reiskosten.

Buiten een straal van 5 km vanaf 2805KP Gouda: €0,25 per kilometer (enkele reis).

Bij meerdere mensen op één locatie of één route worden de reiskosten verdeeld.

Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW.
Betaling dient direct na de behandeling te worden voldaan (PIN of contant).
Annuleren van de afspraak is mogelijk tot 24 uur van tevoren, anders kan een behandeling alsnog in rekening worden gebracht.

Werkregio

Ik kom in de regio Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Holland, Utrecht, Noord-Brabant en Gelderland en op verzoek ook daarbuiten. Ik werk dinsdag t/m zaterdag.

Aantal behandelingen

Dit is afhankelijk van de klachten en de vitaliteit (het zelf herstellend vermogen) van het dier. Wanneer er veel problemen in het lichaam gevonden worden, kan het teveel zijn om in één keer te behandelen. In dat geval zijn meerdere behandelingen nodig. Het aantal maanden tussen de behandeling is per situatie verschillend. In ieder geval is een jaarlijkse controle aan te bevelen.

Na een behandeling

Na een behandeling heeft het paard een nieuwe balans waar hij aan moet wennen. Dit kan zorgen voor een verergering van klachten in het begin door o.a. spierpijn. Een paard mag dus na de behandeling enkele dagen niet getraind of gereden worden. Beweging op maat is wel heel belangrijk, dus krijg je na de behandeling een advies mee wat betreft opbouw van beweging en training. Ook andere aspecten komen terug in dit advies, zoals bijvoorbeeld voeding of een doorverwijzing naar b.v. de dierenarts.

Planning

Het beste is een (jaarlijkse) behandeling in te plannen na het bezoek van de tandarts. Problemen in de mond hebben gevolgen voor de kaak en het hele lijf. Wanneer deze problemen verholpen zijn kan ik een meer optimaal resultaat bereiken. Ook kan een speculum wat (te) lang open staat of wat ineens dicht wordt geklapt voor kaakproblemen zorgen. Dit kan dan direct behandelt worden.

Daarnaast is het aan te bevelen een hoefsmid ná een behandeling te laten komen. Dit omdat de balans in het lijf verandert tijdens een behandeling waardoor de hoefsmid opnieuw moet beoordelen of er veranderingen nodig zijn voor het bekappen of beslaan.

Het liefst enkele dagen vrij houden tussen een behandeling en de vaccinatie.

Een goede samenwerking met o.a. de dierenarts, hoefsmid/bekapper, tandarts, zadelmaker, instructie (etc.) geeft de beste resultaten op lange termijn voor het welzijn van je paard.